ΠΑΙΔΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ - OPTOVISION ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

Σε περίπτωση που χρειαστούμε παιδικά γυαλιά οράσεως στα οπτικά ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ με ιδιαίτερη φροντίδα και σεβασμό επιλέγουμε μαζί τα ιδανικά γυαλιά οράσεως για το παιδι σας. Λαμβάνουμε υπόψιν την ηλικία του παιδιού, το σχήμα του προσώπου του και το διαθλαστικό πρόβλημα και προτείνουμε τον κατάλληλο σκελετό.

Οι σκελετοί είναι κατασκευασμένοι από απόλυτα ασφαλή υποαλλεργικά υλικά, μεγάλης ανθεκτικότητας και αντοχής κατάλληλα για παιδιά. Έπιλέγουμε ανάμεσα από κοκκάλινο, μεταλλικό ή σκελετό από τιτάνιο εύκαμπτους και μαλακούς σε πολύ λογικές τιμές.

Οι φακοί που χρησιμοποιούμε είναι οργανικοί, άθραυστοι (επιβάλεται σε φακούς για μικρά παιδιά) και πανάλαφροι. Έχουν αντιχαρακτική επίστρωση έτσι ώστε να μην χαράζονται εύκολα και για τις μικρές ηλικίες λόγω των συχνών αλλαγών σε γυαλιά οράσεως, προτείνουμε πλαστικούς φακούς ή polycarbonate. 

Τα γυαλιά οράσεως για παιδιά είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την ανάπτυξη των οφθαλμικών τους λειτουργιών και την σωστή λειτουργία του οπτικού τους συστήματος. Τα παιδιά με διαθλαστικά προβλήματα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην όραση επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής τους, την μάθηση και προκαλώντας βλάβες στους οφθαλμούς εάν δεν αντιμετωπιστούν νωρίς.

Στις μικρές ηλικίες οι γονείς μπορούν να αντιληφθούν σχετικά εύκολα τις ενδείξεις εκείνες που μπορούν να μας κάνουν να αναρωτηθούμε οτι το παιδί μας δεν βλέπει καλά. Εάν κάνει αρκετά λάθη όταν αντιγράφει από μακρινή απόσταση, εάν παραπονιέται για συχνές ημικρανίες, εάν διαβάζει κατώντας το βιβλίο πολύ κοντά είναι απλές καθημερινές ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο παιδοφθαλμίατρος είναι ο κατάλληλος επιστήμονας ο οποίος θα πραγματοποιήσει παιδοφθαλμολογικό έλεγχο, θα παρακολουθεί το παιδί και θα ενημερώσει για τυχόν προβλήματα.

  

Διαθλαστικές ανωμαλίες που εμφανίζονται συχνότερα σε παιδιά και διορθώνονται με γυαλιά οράσεως

Μυωπία: είναι η διαθλαστική εκείνη ανωμαλία, κατά την οποία μία παράλληλη δέσμη ακτινών εισερχόμενη στο μάτι δεν εστιάζεται στον αμφιβληστροειδή, αλλά μπροστά απ' αυτόν, με αποτέλεσμα το είδωλο ενός αντικειμένου να μην απεικονίζεται ευκρινώς επί του αμφιβληστροειδούς. Η μυωπία μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο προσθοπίσθιο άξονα του οφθαλμού(αξονική μυωπία), σε μεγάλη διαθλαστική δύναμη του κερατοειδούς ή του φακού(διαθλαστική μυωπία) ή συνδυασμό των παραπάνω. Η μυωπία τείνει να αυξηθεί κατά την περίοδο της ανάπτυξης και σταθεροποιείται μετά την ενηλικίωση. Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή της. Συνήθως εμφανίζεται κατά τη σχολική ηλικία, οπότε το άτομο παραπονιέται για θολή αντίληψη των αντικειμένων, ενώ συχνά κλείνει τα μάτια για να δει τα μακρινά αντικείμενα.

Υπερμετρωπία: είναι η διαθλαστική εκείνη ανωμαλία κατά την οποία, όταν ο οφθαλμός βρίσκεται σε ηρεμία(χαλάρωση της προσαρμογής), μία παράλληλη δέσμη φωτεινών ακτινών, εισερχόμενη στο μάτι, εστιάζεται πίσω από τον αμφιβληστροειδή.

Αστιγματισμός: είναι η διαθλαστική ανωμαλία του οφθαλμού κατά την οποία η διαθλαστική δύναμη του ματιού ποικίλλει στους διάφορους μασημβρινούς, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εστίαση των εισερχομένων ακτινών στο μάτι σ' ένα σημείο.

 

Δείτε όλα τα προϊόντα στα παιδικά γυαλιά οράσεως